Rurikin perilliset

Rurik perusti Novgorodin vuonna 862. Rurik valloitti alueita Laatolan-Karjalasta 800-luvun puolivälissä. Konstantinopolin patriarkka Fotios kirjoitti vuonna 867, että russat ovat vaihtaneet pakanallisen uskontonsa puhtaaseen kristinuskoon. Russeilla tarkoitetaan Roslagen maakunnassa asuvia viikinkejä, mistä Rurik oli myös kotoisin. Venäjä on halunnut poliittisesti omia Rurikin itselleen. Vuonna 1862 Venäjä juhli Rurikin 1000-vuotismuistoa väittäen, että Rurik oli slaavi.

Dna-tutkimus kertoo, että Rurik ei ollut venäläinen, ei ruotsalainen, vaikka asui Roslagenissa, vaan hän oli suomalainen. Rurikin Dynastia kesti 736 vuotta ja tuona aika ehti hallita 32 eri kuningasta.Se lakkasi vuonna 1598.

Kuten aiemmin olen kertonut, sukuni lähti Syyriasta, kulki itään Mongolian alueelle ja tuli sieltä Siperiaa pitkin Volgan mutkalle, ja edelleen Valdain yli Novgorodin alueelle.

Dna-tutkimus jatkuu. Samoilla geeneillä, yhtä läheistä sukua Rurikin kanssa on suomalaisia löydetty mm. Markku Siira Hollolasta, Erik Tiainen, ja Paavo Ikonen Lempäälästä.

Paavo Ikonen


Rurik ja hänen veljensä saapuvat Laatokankaupunkiin. Maalaus: Apollinari Vasnetsov (18561933)